• Blog
  • Categorie
    • Voorbereiding
    • Kopen
    • Bouwen
    • Fuseta
    • Oost-Algarve
    • Eten en drinken
    • Tips
  • Foto’s
    • Oost-Algarve
    • Fuseta
    • Plot Fuseta
    • Impressie resort
  • Over Astrid en Serge
  • Contact
  • Elke update in je mailbox?

    Schrijf je in

  • Volg ons op

  • Contact en meer info

    Vragen of tips? Laat het ons weten via het contactformulier!

    Privacy en cookies

  • Blog
  • Categorie
    • Voorbereiding
    • Kopen
    • Bouwen
    • Fuseta
    • Oost-Algarve
    • Eten en drinken
    • Tips
  • Foto’s
    • Oost-Algarve
    • Fuseta
    • Plot Fuseta
    • Impressie resort
  • Over Astrid en Serge
  • Contact

Recept: Arroz de tomate

27 maart 2020

De laatste weken staat Chefe Sergio nog meer in de keuken. Helemaal niet verkeerd😋 Zo halen we Portugal en de Portugese keuken in huis. Daarom delen we de komende weken ook wat extra recepten met je. Deze week: Arroz de tomate à la Sergio.

Bijgerecht of basis hele maaltijd

Rijst komt veel voor in de Portugese keuken. Niet vreemd gezien het verleden als zeevaartnatie en de Moorse invloeden. Arroz de tomate of tomatenrijst is heel lekker als bijgerecht, maar kan ook goed de basis zijn voor een hele maaltijd: Bak er wat garnaaltjes in knoflookolie bij en je bent klaar. Of serveer er een mooi stukje kabeljauw uit de oven bij. Wij aten er gegrilde garnalen van de BBQ bij. Als je wat rijst overhoudt, kun je het restje de volgende dag ook in een salade verwerken.

Recept Arroz de tomate

Dit heb je nodig voor 2 pers:

  • 150 gram Agulha rijst of zilvervliesrijst
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 200 gram rijpe cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 handje platte peterselie (klein gesneden)
  • 1 laurierblad
  • Olijfolie
  • Zout (naar smaak)
arroz de tomate ingredienten

Bereidingswijze

Het is eenvoudig om te maken. Je kunt het ook al vooraf bereiden en dan met een klein beetje extra bouillon in de magnetron opwarmen. De maateenheden van de ingrediënten komen niet heel nauw. Kook lekker op je gevoel. En geniet van de zon op je bordje!!

  • Verwarm wat olijfolie (niet te zuinig ) op middelmatige warmte in een koekenpan waar je ook een (glazen) deksel voor hebt.
  • Bak de knoflook en de gesnipperde ui aan tot de ui glazig is. Let er op dat de knoflook niet bruin kleurt. Dan smaakt het een beetje bitter.
  • Voeg nu de halve cherrytomaatjes toe. Roer door de knoflook en ui. Doe de chillivlokken en een beetje zout in de pan. De kippenbouillon is waarschijnlijk ook gezouten. Dus gebruik nu niet te veel zout.
  • Alles door elkaar roeren en dan een minuutje of 3 tot 5 op lage warmte koken met het (glazen) deksel op de pan. De tomaatjes moeten lekker zacht worden.
  • Voeg dan de rijst toe. Die roer je ook goed door de pan. Je zorgt er zo voor dat alle rijstkorrels een beetje bedekt worden met ui-knoflook-tomatenmengsel. Doe dit ongeveer een minuut of 2.
arroz de tomate rijst toevoegen
  • Nu voeg je de kippenbouillon en het laurierblad bij de rijst. Deksel doe je weer op de pan. En de warmte omhoog.
arroze de tomate bouillon
  • Breng aan de kook. Zodra het kookt zet je de warmte heel laag. Je laat dit net zo lang koken als op de verpakking van de rijst beschreven staat.
arroz de tomate rijst koken
  • Zie je een paar minuten voor het einde van de kooktijd dat er nog veel bouillon is? Doe dan de deksel van de pan en laat de bouillon verdampen.
arroz de tomate verdampen

Zodra de rijst alle bouillon heeft opgenomen is het klaar. In een kom of op een schaal scheppen, peterselie erover strooien en está feito! Klaar is Kees of João in dit geval😊

arroze de tomate recept

Bom proveito!

arroz de tomate garnalen
Arroz de tomate met garnalen van de BBQ
arroz de tomatebijgerechtreceptrijsttomatenrijst
Deel

Eten en drinken  / Portugal  / Tips

Astrid en Serge

Ook leuk om te lezen

Recept: Caracois
17 september 2021
Recept: Nêspera chutney en Nêspera likeur
17 juni 2021
Recept: Bolinhos de Alfarroba
18 december 2020
  • Elke update in je mailbox?

    Schrijf je in

  • Laatste blogs

    • Gastblog: Even afstand nemen
    • Parede bonita
    • Gastblog: Feestvieren en doorbouwen
    • We zijn klaar met de bouwstop!
    • Gastblog: Het terras op
  • Volg ons op

  • Categorieën

    • Bedrijf (2)
    • Bouwen (63)
    • Cultuur (2)
    • Emigreren (7)
    • Eten en drinken (21)
    • Fuseta (22)
    • Home (7)
    • Kopen (8)
    • Oost-Algarve (24)
    • Portugal (22)
    • Saudades de Portugal (26)
    • Saudalicious (6)
    • Tips (34)
    • Voorbereiding (48)
    • Wonen (3)
  • Tags

    aannemer aannemers advocaat alentejo algarve architect bouwen bouwstop bouwvergunning buren camara celebraavida cãmara fuseta gastblog gemeente genietmee goedkeuring grond huurwoning kavel kopen lsf offertes olhão ontwerp oost-algarve plan planning plot porto portugal project recept ria formosa saudades de portugal saudalicious strand terras tips verhuizen voorbereiding wandelen Wijn wijnen
  • Over Astrid en Serge


    Volg onze weg naar Oost-Algarve, Portugal. We nemen je mee in onze plannen en belevenissen. Met als eindbestemming een nieuw avontuur in Portugal!



  • Recente berichten

    • Gastblog: Even afstand nemen
      25 september 2023
    • Parede bonita
      8 september 2023
    • Gastblog: Feestvieren en doorbouwen
      28 augustus 2023
  • Populaire berichten

    • En zo klimmen we naar boven
      21 september 2022
    • Gastblog: Stairway to...
      21 mei 2023
    • Gastblog: Even afstand nemen
      25 september 2023
  • INFO

    • Contact
    • Cookiebeleid
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer

© Copyright Op weg naar Oost-Algarve 2023

0
Wij gebruiken cookies om je bezoek zo prettig mogelijk te maken en onze website en service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Zelf instellen
{title} {title} {title}