• Blog
  • Categorie
    • Voorbereiding
    • Kopen
    • Bouwen
    • Fuseta
    • Oost-Algarve
    • Eten en drinken
    • Tips
  • Foto’s
    • Oost-Algarve
    • Fuseta
    • Plot Fuseta
    • Impressie resort
  • Over Astrid en Serge
  • Contact
  • Elke update in je mailbox?

    Schrijf je in

  • Volg ons op

  • Contact en meer info

    Vragen of tips? Laat het ons weten via het contactformulier!

    Privacy en cookies

  • Blog
  • Categorie
    • Voorbereiding
    • Kopen
    • Bouwen
    • Fuseta
    • Oost-Algarve
    • Eten en drinken
    • Tips
  • Foto’s
    • Oost-Algarve
    • Fuseta
    • Plot Fuseta
    • Impressie resort
  • Over Astrid en Serge
  • Contact

Recept: Bolinhos de Alfarroba

18 december 2020

De zoete recepten met Alfarroba in Portugal zijn eindeloos. Een snel, simpel en lekker recept voor de zoete trek zijn Bolinhos de Alfarroba. Ik deel 2 varianten met de ingrediënten uit de Algarve.

Bolos, bolinhos

Taart of gebak wordt vaak ‘bolo’ genoemd in Portugal. En ‘bolinhos’ ga je meer de kant op van muffins, cupcakes, cake, kleine gebakjes of koek. Het recept van vandaag kun je het beste vergelijken met muffins. Heerlijk zoet en smeuïg. Ik heb 2 soorten gemaakt:

  • Met alfarroba en kokos
    De Portugezen zijn dol op kokos. Ik trouwens ook 😉
  • Met alfarroba, vijgen en amandelen
    De Algarve staat vol met deze 3 ingrediënten.

En dan bepaal je na het bakken zelf of je ze in grote of kleine stukken snijdt 😉

Wat is Alfarroba ook alweer?

Recept: Bolinhos de Alfarroba e Coco

Dit heb je nodig:

  • Cakevorm
  • 6 eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 gram carobepoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Extra kokosrasp om te bestrooien
  • Evt. extra poedersuiker om te bestrooien
bolinhos alfarroba e coco ingredienten

Bereidingswijze

  • ⏲️+/- 15 min voorbereiden, 30 min in de oven (180°)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop in een kom de eieren goed met de poedersuiker.
  • Voeg de carobe, kokosrasp, de cacao en het bakpoeder toe in een andere kom en meng met elkaar.
  • Voeg dit mengsel toe aan de eieren en suiker. Blijf kloppen.
  • Voeg kokosmelk toe en klop nog even door.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe in de kom. Goed mengen met een spatel.
  • Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.
  • Giet het deeg in de vorm.
  • Bak ongeveer 30 minuten op 180° en check met een prikker of de cake gaar is. Het moet stevig zijn, maar nog wel smeuïg.
  • Laat het afkoelen. Snijd de cake in vierkanten. Of cakeplakjes. Net wat je wilt.
  • Bestrooi de stukjes met kokosrasp en wat poedersuiker.
bolinhos alfarroba e coco

Recept: Bolinhos de Alfarroba, Figo e Amendão

Dit heb je nodig:

  • Cakevorm
  • 6 eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 gram carobepoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 gram gemalen gedroogde vijgen
  • 75 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Evt poedersuiker of kokosrasp om te bestrooien
bolinhos alfarroba figo amendao ingredienten

Bereidingswijze

  • ⏲️+/- 15 min voorbereiden, 30 min in de oven (180°)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop in een kom de eieren goed met de poedersuiker.
  • Voeg de carobe, de cacao en het bakpoeder in een andere kom en meng ze met elkaar.
  • Voeg dit mengsel toe aan de eieren en suiker. Blijf kloppen.
  • Voeg kokosmelk toe en klop nog even door.
  • Maal de amandelen en daarna de vijgen in een foodprocessor of hakmolentje. Voeg de gemalen amandelen en vijgen daarna toe aan de kom en meng met een spatel.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe in de kom. Goed mengen met een spatel.
  • Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.
  • Giet het deeg in de vorm.
  • Bak ongeveer 30 minuten op 180° en check met een prikker of de cake gaar is. Het moet stevig zijn, maar nog wel smeuïg.
  • Laat afkoelen. Snijd de cake in vierkanten. Of cakeplakjes. Net wat je wilt.
  • Bestrooi de stukjes eventueel met kokosrasp en/of poedersuiker.

Geniet ervan!

bolinhos alfarroba figo amendao
alfarrobabolinhobolinhos de alfarrobadocereceptzoet
Deel

Eten en drinken  / Tips

Astrid Herngreen

Ook leuk om te lezen

Recept: Caracois
17 september 2021
Recept: Nêspera chutney en Nêspera likeur
17 juni 2021
Recept: Cataplana met kip, garnalen en mosselen
15 mei 2020
  • Elke update in je mailbox?

    Schrijf je in

  • Laatste blogs

    • Gastblog: Stairway to…
    • Het oordeel
    • Gastblog: De infrastructuur
    • De week van de beweging en wat er toen gebeurde
    • Gastblog: O sol da primavera
  • Volg ons op

  • Categorieën

    • Bedrijf (2)
    • Bouwen (56)
    • Cultuur (2)
    • Emigreren (6)
    • Eten en drinken (21)
    • Fuseta (22)
    • Home (8)
    • Kopen (8)
    • Oost-Algarve (24)
    • Portugal (22)
    • Saudades de Portugal (25)
    • Saudalicious (6)
    • Tips (34)
    • Voorbereiding (48)
    • Wonen (3)
  • Tags

    aannemer aannemers advocaat alentejo algarve architect bouwen bouwstop bouwvergunning buren camara celebraavida comunicação prévia cãmara fuseta gastblog gemeente genietmee goedkeuring grond huurwoning kavel kopen lsf offertes olhão ontwerp oost-algarve plan planning plot porto portugal project recept ria formosa saudades de portugal saudalicious strand tips verhuizen voorbereiding wandelen Wijn wijnen
  • Over Astrid en Serge


    Volg onze weg naar Oost-Algarve, Portugal. We nemen je mee in onze plannen en belevenissen. Met als eindbestemming een nieuw avontuur in Portugal!



  • Recente berichten

    • Gastblog: Stairway to...
      21 mei 2023
    • Het oordeel
      8 mei 2023
    • Gastblog: De infrastructuur
      25 april 2023
  • Populaire berichten

    • En zo klimmen we naar boven
      21 september 2022
    • Gastblog: Stairway to...
      21 mei 2023
    • We zijn gevloerd!
      9 augustus 2022
  • INFO

    • Contact
    • Cookiebeleid
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer

© Copyright Op weg naar Oost-Algarve 2023

0
Wij gebruiken cookies om je bezoek zo prettig mogelijk te maken en onze website en service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Zelf instellen
{title} {title} {title}